
שמואל, בן 65, סובל מלחץ דם גבוהשמואל מטופל באופן קבוע בתרופה להורדת לחץ דם. האפליקציה של "איתנית" מרכזת את כל המרשמים הקבועים במקום אחד ומאפשרת לחדש אותם בלחיצת כפתור.
הבריאות חשובה לכולנו, אבל עד כמה עוזרות לנו קופות החולים בישראל להחלים וכמה הן מסייעות לנו להשאר בריאים? האם אנחנו מקבלים יחס אישי ואכפתי, גם ברשת ובאפליקציה?
ניסינו לחשוב: מה היה קורה אילו היינו מתכננים מחדש את שירותי הבריאות בישראל, תוך שימוש בטכנולוגיה ובידע הזמינים כבר היום? התשובה מוצגת לפניכם: איתנית שירותי בריאות, קופת החולים שהיינו רוצים להיות חברים בה, עם שירותי בריאות מתקדמים במחשב ובנייד. צפו בוידאו והכירו אותה גם אתם.
We all care about our health, but how much do Israel's HMOs help us get well? How much help do they provide so we can stay healthy? Do we get a personal, caring service online?
We, at Uniq UI, tried to think: what would Israel's digital health services look like if we redesigned them, using the same technology and data available today? The answer is presented below: Eitanit Health Services, the HMO we'd like to be members of.
Check out the video and see what tomorrow's health services will hopefully look like.
במקרה של שירותי הבריאות, קהל היעד כולל משפחות צעירות עם ילדים הזקוקות לשירותי הבריאות לצרכי טיפול שוטפים, אך גם אוכלוסיה מבוגרת בעלת צרכים שונים לחלוטין ויכולות טכנולוגיות שונות.
על-מנת להבין את הצרכים השונים, דיברנו עם בני משפחה, חברים בגילאים שונים ובעלי צרכים מגוונים. מיפינו את הטיפוסים השונים שעושים שימוש במערכת שירותי הבריאות ועבור כל אחד מהם הגדרנו משימות שעבורו הן חשובות במיוחד. את המערכת החדשה תכננו מתוך מחשבה על משימות אלה. הנה כמה משימות לדוגמה:
שמואל, בן 65, סובל מלחץ דם גבוהשמואל מטופל באופן קבוע בתרופה להורדת לחץ דם. האפליקציה של "איתנית" מרכזת את כל המרשמים הקבועים במקום אחד ומאפשרת לחדש אותם בלחיצת כפתור.
רעות, אמא צעירה עם תינוק שסובל מחום גבוהצריכה להגיע, בשעות הקטנות של הלילה, למרפאת חירום. בעזרת אפליקציית הטבלט, רעות תמצא במהירות את מרפאת חירום הקרובה ביותר אליה וגם תגיע אליה בקלות. כך התינוק שלה יקבל טיפול רפואי זריז ויעיל בלי לחץ מיותר של רעות והמשפחה.
ניר, 43, מתמודד עם עליה במשקלהאפליקציה מסייעת לניר במעקב אחרי המשקל ואחוזי השומן בגופו, את המידע באתר ניתן לעדכן באופן אוטומאטי בעזרת משקל דיגיטלי. התזונאית שלו נותנת לו המלצות, בזמן אמיתי, כיצד להתאים את הדיאטה לשינויים במשקל. כך שירותי הבריאות יכולים לסייע לו להוריד במשקל, לשמור על המשקל החדש ועל הבריאות לאורך זמן.
סיפורים קטנים אלה הם רק טיפה בים של אירועים שבהם אנו נזקקים לשירותי הבריאות. שירות יעיל ואיכותי דרך אתר או אפליקציה יכול להביא לבריאות טובה יותר וחוויית שירות טובה, אבל לא פחות חשוב מכך - לחסוך לקופת החולים כסף רב ובהכרח גם להביא לעליה בהכנסותיה.
מטופל בריא יותר יעלה לשירותי הבריאות פחות כסף, אך כנראה ימשיך לשלם את דמי הביטוח כרגיל.
זהו נצחון כפול: למטופל ולשירותי הבריאות. אתר שיענה על צרכי המטופל בצורה טובה, יבין אותו וייצור אצלו קשר רגשי. התוצאה תהיה ומחויבות לטווח ארוך שיהיה קשה להתיר, ממש כמו הקשר שיש לרבים עם הסמארטפון.
אנו משערים שמטופלים שיהיו בקשר קרוב יותר עם שירותי הבריאות יצליחו לשמור על הבריאות בצורה טובה יותר.
פגישה עם רופא היא יותר מאשר דיאגנוזה של המצב הקיים ומציאת מענה. כשאנחנו נזקקים לטיפול רפואי, אנחנו מחפשים את היחס האישי, את ההקשבה והאכפתיות.
איך ניתן ליצור יחס כזה בממשק?
האתר מאפשר לנו לראות תמונה כוללת על בריאות המשפחה, תמונה שאולי תגלה לנו דפוסים שעד כה לא היינו מודעים אליהם: מי חולה ראשון ומי נדבק ראשון? אצל מי מערכת החיסון חלשה יותר מאשר אצל שאר בני המשפחה?
האתר מראה לנו מגמות לאורך זמן ומתריע על סכנות: כולסטרול שעולה בשנתיים האחרונות ועלול להגיע לרמה מסוכנת אם לא נשנה את הרגלי התזונה שלנו.
כאבי גב שהולכים ונהיים תכופים ומצביעים על צורך בפעילות גופנית.
האתר מהווה צינור תקשורת בין המטופל לרופא, המשך ישיר
של השיחה שהתבצעה במרפאה.
זו יכולה להיות הנחיה לטיפול רפואי, כמו בדוגמא הזו, קריאה לבוא ולהיבדק או הפגת חששות מחריגה בתוצאות בדיקת דם.
בספרו "Blink" מציג מלקולם גלדוול את מחקרה של Wendy Levinson אודות הסיבות בגללן תובעים רופא בשל רשלנות רפואית. התובנה העיקרית מהמחקר היתה שהמטופלים לרוב לא תובעים בגלל שהם מקבלים טיפול לקוי. הם תובעים בגלל שהם נפגעו מיחס מזלזל, חוסר הקשבה וחוסר עניין בנקודת המבט של המטופל, ולאחר מכן קיבלו טיפול לקוי. לתקשורת בין המטופל לרופא יש משמעות רבה בחוויית המטופל.
אתר אינטרנט לעולם לא יהווה תחליף לפגישה אישית עם רופא, לנסיון שלו ולהיכרות שלו איתנו. אבל האתר כן יכול להיות מותאם לנו באופן אישי, לפעולות שאנחנו עושים, לרופאים שאליהם אנחנו הולכים לעתים קרובות, לצרכים שלנו. הוא יכול לאפשר לנו להעביר מסר לרופא בזמן ובמקום שנוחים לנו.
ב"איתנית" האתר והאפליקציה מלווים אותנו, בצורה חכמה, בכל שלב בתהליך הריפוי, ואף מסייעים לנו לשמור על הבריאות.
כל מכשיר נייד כיום יכול לקיים שיחת וידאו. בשעות הקטנות של הלילה, שיחת וידאו קצרה עם רופא תורן יכולה להפיג דאגות, לספק פתרונות מהירים ולהעביר את הטיפול לרופאת המשפחה בשעות הבוקר.
שירותי הבריאות ב"איתנית" הם פרו-אקטיביים ונותנים המלצות לפעילות, המלצות לבדיקות, תזכורות לקחת תרופות ועוד.
מערכת המידע של קופת החולים "יודעת" כבר היום את מצב התור לרופא: מי נכנס לרופא, מי ממתין בחוץ ומי ביטל ביקור. המערכת של איתנית דואגת להביא את כל המידע הזה אל המטופל עצמו ומעדכנת אותו בעודו בבית שיש עיכוב בתור או שמתפנה תור מוקדם יותר.
הזמן של כולנו יקר, לכן ב"איתנית" אפשר לקבל את התרופות בעזרת שליח.
את ההסבר מהרוקח אפשר לקבל דרך האפליקציה. לא רוצים שליח? האפליקציה מוצאת את בית המרקחת הקרוב, מזמינה עבורכם את התרופה ועוזרת לכם לנווט אל בית המרקחת.
כשאנחנו קובעים תור לרופא, זה בדרך כלל לרופא המשפחה הקבוע שלנו או לרופא אחר
שהיינו אצלו לאחרונה. באתר "איתנית" המטופל מקבל מיד את הרופאים אצלם היה
לאחרונה ויכול בקליק או שניים לקבוע תור אצלם.
ברגע שאנחנו בוחרים ברופאת המשפחה, אנו רואים מיד את זמינות התורים אצלה.
הצגת רופאים נוספים היא הכרחית במקרים דחופים כשהרופאה הקבועה אינה זמינה.
שיקולי הבחירה ברופא משפחה יכולים להיות שונים:
אם התור נקבע לצורך דחוף, נעדיף את הרופא הזמין והקרוב ביותר. בבחירה של רופא משפחה חדש, נסכים לחכות קצת יותר בשביל רופא שקיבל דירוג גבוה מהמטופלים שלו.
אחד הדברים המתסכלים ביותר הוא לחכות בתור אצל הרופא. אנחנו חולים, אנחנו רוצים לחזור למיטה ונאלצים לחכות זמן ארוך בתור שהתעכב מסיבות שונות ומשונות. ב"איתנית" מקבלים דיווח בזמן אמת על התקדמות התור. אם יש עיכוב, אפשר לחכות בבית ולצאת בזמן המתאים כדי להגיע לרופא ללא המתנה מיותרת.
הגענו למרפאה. מי אחרון בתור? האם יש מישהו בפנים? אני רק שאלה! כל אלו נחסכים מאיתנו באופן די פשוט: ההגעה שלנו למרפאה נרשמת באופן אוטומאטי והכניסה לרופא נרשמת ממילא בהעברת כרטיס המטופל בתחילת הפגישה. כך האפליקציה יודעת להציג לכל המטופלים את זמן הכניסה המשוער לרופא.
מה לגבי המשך הטיפול? רכישת התרופה, מעקב אחר תוצאות בדיקת דם, פידבק של הרופא. כל אלה הם חלק אינטגרלי מהטיפול שאנו מקבלים.
בחינה ותכנון מחדש, כפי שעשינו לשירותי הבריאות הדיגיטליים ב"איתנית", נעשית אצלנו בסטודיו מדי יום עבור לקוחותינו: ישרוטל, פיצה האט, אופטיר, יפעת, ריסקו ורבים אחרים. דמיינו איך תהליך העבודה והיכולות המקצועיות שראיתם ב"איתנית" יהפכו את המוצר שלכם למוביל בתחומו.
בין אם מדובר במוצר חדש או בשיפור של מוצר קיים, יש לנו נסיון רב, במוצרי B2B וגם B2C. נשמח להכיר ולסייע לכם להגיע לתוצאות יוצאות דופן בחוויית המשתמש במוצרים ובשירותים שלכם.