מודה, מעולם לא הייתי פריקית של אוליפיאדה או ספורט בכלל, אבל כמה מאתרי התוכן שהופיעו ברשת לכבוד אוליפיאדת ריו 2016 הצליחו לרתק אפילו אותי. בכתבה תוכלו למצוא כמה מהאתרים שהוקמו במיוחד עבור האולימפיאדה, ובהם יש כמה רעיונות ששווה לזכור גם עכשיו כשהאולימפיאדה נגמרה.

לאמלק את האולימפיאדה

"כאן"- תאגיד השידור הישראלי, עיצב אתר שסיפק סיכום יומי של המתרחש מידי יום במשחקים. מלבד תוכן שכתוב בשפה קלילה, העיצוב באתר מציג את כל המידע הנחוץ בצורה נוחה: פונט מרווח וסן-סריפי (ללא עיטורים). תמונות גדולות באיכות גבוהה תופסות כחצי מהעמוד ומייצרות תוצאה מרשימה. גם השימוש באייקונים המלווים את הטקסט יוצר תוספת ויזואלית נעימה, וכל אלה יחד יוצרים ממשק ידידותי מאוד, ש – תאמינו או לא – גרם לי לעקוב אחרי תוצאות המשחקים!
מה תוכלו לקחת משם לפרוייקט שלכם? כמות גדולה של תוכן לא חייבת להיות מתישה – שימוש בפונט קליל וחללים לבנים נותן תחושה של מרווח נשימה שמקל על סריקת טקסט.

KAN

"כאן" – סיכום אולימפיאדה נוח ונקי

 

 

האולימפיאדה לדורותיה: אינפוגרפיקה שעושה סדר

אתר המציג היסטוריה ומידע על האולימפיאדה לדורותיה. חלקכם אולי יחשוב שהוא קצת גימיקי, אבל התוצאה הסופית היא לא פחות ממרשימה: בעזרת שימוש בסאונד, קטעי וידאו ואנימציה, האתר מצליח לייצר חוויה שממש מכניסה לאווירה. אם תשוטטו בקטגוריות בתוך תפריט הצד, תוכלו למצוא סקירה של דמויות הקמע, עיצוב המדליות לאורך השנים ועוד.
המלצה אחת ממני: בחרו בשנה מסוימת ותראו את ה-timeline המציג את התחרויות לפי שנים. שם כדאי לכם לראות את האינפוגרפיקות הלא שגרתיות שמציגות סטטיסטיקות יבשות בצורה מאוד מעניינת.
מה תוכלו לקחת משם לפרוייקט שלכם? רעיונות מעולים ולא שגרתיים לאינפוגרפיקה. תחזרו לקישור הזה בפעם הבאה שאתם צריכים להציג מידע סטטיסטי בצורה מעניינת.

Green infographic

הצגת סטטיסטיקות בעזרת אינפוגרפיקה לא שגרתית

 

למי איכפת משיטת השחיה של ראיין לוכטה?

אתר הניו יורק טיימס הוציא סדרת כתבות שהחלק המרתק בה הוא הדרך החדשנית שלהם לספר סיפור של ספורטאי אחד: במקום מבנה כתבה סטנדרטי של טקסט ותמונות, הסיפור כאן מושתת על סרטונים, גיפים, תמונות וציטוטים. בתור חובבנית שמעולם לא התעניינה בכתבה על ספורט, הפתרון הזה משך אותי לקרוא את כל הכתבות בסדרה ואפילו לחקור קצת על הטכניקות והענפים השונים.
בנוסף, החוויה הזו רספונסיבית לחלוטין – אתם מוזמנים לנסות את האתר הזה במחשב, בטאבלט או בסמארטפון. וזה ממש לא מובן מאליו, בהתחשב בעובדה שבתוכן משולבים קטעי וידאו ואינטראקציות הדורשים התאמה לגדלים השונים.
מה תוכלו לקחת משם לפרוייקט שלכם? האופן שבו המסרים בכתבה חולקו ל"ביסים קטנים" הוא מה שעזר גם לנושא כל כך מרוחק (ממישהי כמוני) לקרוא את הכתבה עד הסוף. בנוסף, אם תמונה שווה אלף מילים, אז כמה שווה גיף? וכמה שווה וידאו? בקיצור, אם אתם צריכים להציג תוכן שעשוי להיות קשה להבנה, אתם יכולים לבנות סיפור שלכם גם עם מעט מילים.

NY Times

ניו-יורק טיימס – דרך חדשנית לספר סיפור

 

 

המפה של ריו: קריאייטיב עם הומור

סטודיו בשם Fiasco Design עיצב מפה אינטראקטיבית מאויירת של ריו, המאפשרת למשוטט בה לגלות עובדות על ריו ועל האולימפיאדה. הצבעוניות מלאת חיים והשימוש העדין באנימציות מוסיף שכבה של כיף. יש כאן בעצם אתר אינפורמטיבי שלא לוקח את עצמו ברצינות ומשתמש בהמון הומור. איפה ההומור כאן? ובכן, אם תלחצו על אייקון העין בתחתית העמוד, תוכלו לגלות משחק חבוי שמאפשר לכם למצוא חלקי גופות (!) על גבי המפה. "למה גופות", אתם שואלים? ההשראה הגיעה מסיפור קצת הזוי של גילוי חלקי גופה בחוף הים הסמוך למתחם הכדורעף האולימפי, זמן קצר לפני פתיחת האולימפיאדה.
מה תוכלו לקחת משם לפרוייקט שלכם? לשלב הומור בקונספט שלכם זה תמיד רעיון טוב – גם המשתמשים שלכם יתחברו רגשית לתוכן, וגם לכם יהיה קל יותר לעבוד עליו.

rio map

איורים מקסימים ומלאים בהומור

 

 

ומה גוגל חידשו לנו לכבוד המאורע?

גוגל כהרגלם, פשוט רצו לעשות לנו את החיים קלים (ויפים יותר). נסו לבצע חיפוש בגוגל על אתלט מסוים – תוצאת החיפוש תכיל סקירה של המדליות בהן זכה (אם זכה) ולוח זמנים של התחרויות בהן הוא השתתף. כניסה למידע המפורט תוביל לאתר ייעודי הסוקר את לוח הזמנים של המשחקים, תוצאות שפורסמו בזמן אמת, מידע נוסף על האתלטים ועוד. רוצים עוד קצת השראה מגוגל? הגוגל דודל האולימפי מבוסס כולו על פירות חמודים שמשתתפים במגוון תחרויות ספורטיביות מאוירות. כאן תוכלו לראות את כל הדודלים, אחד לכל יום.
מה תוכלו לקחת משם לפרוייקט שלכם? כדי לתת למשתמשים בדיוק את התוכן שמעניין אותם, פשוט צריך לבדוק – לשאול אותם, לבדוק בנתונים או בקיצור לעשות מחקר. כך תוכלו להבין איזה תוכן חשוב יותר ואיזה פחות, האם יש תוכן שמתאים לנקודות זמן מסוימות (חגים, אירועים אקטואליים ועוד)

google search

מידע שימושי ומאורגן שמתחשב בצרכי המשתמשים

 

 

מחפשים עוד השראה או עזרה בעיצוב?

אתם יכולים לפנות אלינו כאן, ונשמח לעזור לכם עם פתרונות מעולים, לייעץ או סתם לדבר איתכם על עיצוב. זה תחביב שלנו.

 

שייך לנושאים: , , ,