כולנו שואלים את עצמנו את השאלה הזו, במיוחד בפתיחת שנה חדשה: איך להמשיך להיות רלוונטיים בשוק העבודה? איך לדאוג להתפתחות המקצועית והאישית שלנו כדי לקדם את הקריירה שלנו או של העובדים שלנו?

אז לרגל השנה החדשה, בפוסט השני שלנו בסדרה "ניצוצות" אנחנו מתבוננים בדיוק על השאלה הזו, ומביאים לכם כלי חכם ופשוט שעוזר לעקוב אחרי ההתקדמות המקצועית, גם של עצמכם וגם של האנשים שאתם מנהלים (אם יש כאלה).

כשאנחנו מתחילים חדשה, או עושים review שנתי (או גם וגם…) רבים מאיתנו אוהבים לעצור רגע, להסתכל מה היה בשנה האחרונה, מה הבטחנו לעצמנו ובעיקר: מה נעשה אחרת בשנה הבאה. אחת השאלות שמטרידות אותנו במיוחד היא איך אנחנו דואגים שאנחנו והצוות שלנו נמשיך להתפתח מקצועית ואישית גם בשנה הבאה. לכולם ברור שזה נחוץ, אבל איך לתכנן את ההתקדמות בשנה הקרובה? איך לוודא שהיא באמת תקרה? זה כבר פחות ברור מאליו.

כשאנחנו אומרים התפתחות או התקדמות, הכוונה גם בציר המקצועי (כמו ידע בכלי תוכנה כמו Figma או Axure, ניסיון בשיטות עבודה כמו design sprint וכד'), גם בציר הבין-אישי (כמו יכולת לקבל ולתת ביקורת בונה, פוליטיקה ארגונית) וגם בציר הניהולי (ניהול משימות הצוות ותעדוף שלהן, גיוס עובדים וכד').

מה שבדרך-כלל קורה הוא שכשאנחנו ניגשים לאתגר כזה, אנחנו בדרך-כלל מאוד אופטימיים לגבי היכולת שלנו ללמוד דברים חדשים ולהתקדם תוך כדי העבודה השוטפת. המציאות, לעומת זאת, היא הרבה פחות אופטימית. המשימות השוטפות מקשות על היישום של היעדים שלנו והרבה פעמים אנחנו מגיעים לסוף תקופה ומגלים שלא השגנו באמת את מה שרצינו.

אז הנה מתכון די פשוט שיכול לעזור לכם (אם תבצעו אותו במדויק) להגיע לתוצאות אחרות בשנה הקרובה, בהשראת אודי סלנט וההרצאה המעולה שלו ב-Design Leadership Meetup בדצמבר (הצפיה בהרצאה חינמית אבל דורשת רישום קצר):

  1. למפות מצב קיים: למפות את הידע הנוכחי שלכם (או של העובד) בנושאים שונים: מה רמת הידע והנסיון בכל נושא? הנושא יכול להיות כל דבר: מבניית קונספט עיצובי, דרך הנחיית סדנת Design Thinking ועד ביצוע בדיקות עם משתמשים בכנסי לקוחות.
  2. להגדיר מטרה: מספר מצומצם של נושאים – לא יותר מ-5, עדיף פחות – שבו אתם רוצים לרכוש ידע ו/או נסיון נוספים, ומה רמת הידע/נסיון שאתם רוצים להגיע אליה בכל נושא.
  3. להגדיר מדד: כיצד תדעו שאכן רכשתם את הידע שרציתם לרכוש, כלומר מה המדד שאכן השגתם את המטרה?
  4. להגדיר מה השינויים שתעשו בשיגרת העבודה הקיימת כדי לאפשר לעצמכם ללמוד או לרכוש את הנסיון שאתם רוצים לרכוש
  5. להגיע להסכמה עם המנהל/ת שלכם ו/או העובד/ת המדובר לגבי השינויים שהוגדרו בסעיף 4. אפשר גם לחתום על מסמך שמסכם את השינויים שהגדרתם. אם אתם עושים את זה עבור עצמכם ללא המנהל/ת זה יהיה יותר קשה ליצור שינויים בשגרת היום-יום בעבודה, אבל בהחלט אפשרי.

על כל התהליך צריך לחזור לפחות פעם בחצי שנה, ורצוי לעשות reality check והתאמות פעם בחודש, כדי לוודא שאתם נשארים נאמנים לעצמכם ולתוכנית שיצרתם.

את כל התהליך הזה, אגב, כולל רשימות נושאים מפורטות שאפשר להשתמש בהן ודוגמאות למסמך כמו זה שמוזכר בסעיף 5, אודי נותן להורדה בהרצאה, ויש אליה גם קישור בעמוד של סרטון ההרצאה למטה (כאמור, הצפיה חינמית אבל נדרש רישום קצר).

שיהיה לכם אחלה סופ"ש ושנה אזרחית נהדרת עם התקדמות מטאורית בכל הנושאים שחשובים לכם – בעבודה, במשפחה ובחיים בכלל ❤❤❤

שייך לנושאים: , ,