אחרי 8 פעמים בהן הדריך את סדנת המבוא ל-UX במערכות מורכבות, אורן שמיר צבר לא מעט תובנות. רגע לפני הסדנה הבאה הוא חולק איתנו כמה טיפים להשתתפות בסדנאות, שאילת שאלות ובכלל לחיים.
אחרי כל כך הרבה מחזורים, מה הדבר שהכי מלהיב אותך היום בסדנאות?
נראה לי שהאנשים. לאורך התקופה שאני מעביר את הסדנאות הגיעו משתתפים מכל תחום אפשרי, שעובדים על מגוון אדיר של מוצרים. טכנולוגיות בריאות, הימורים, ניהול מחסנים, בנקאות, חברות ממשלתיות. יו ניים איט.
זה תמיד מעניין לשמוע שיש לכולם בעיות דומות אבל גם ניואנסים על פתרונות שונים בהתאם לתעשייה ולארגון שמהם הם באים.
מה הפתיע אותך כל פעם מחדש?
הנושא של פוליטיקה ארגונית וקידום ה-UX בארגון תמיד הצריך הרבה יותר זמן בשיעור ממה שציפיתי. הרבה מהקושי של מנהלי מוצר, מאפיינים ומעצבים לעשות את העבודה שלה, מגיע מהארגון שבו הם עובדים.
אני תמיד חולק את התובנות שלי מניהול תהליכי UX בארגונים גדולים והתמודדות עם התנגדויות מכיוונים שונים. אבל הערך האמיתי לדעתי מתקבל מהתייעצויות של המשתתפים בינם לבין עצמם. גם בהפסקות וגם אחרי זה בקבוצת הוואטסאפ של הסדנה.
תן כמה טיפים למי שנרשם או מתלבט אם להירשם לסדנה הקרובה
אני לא יודע כמה פעמים המלצתי לא לכתוב כלום במהלך הסדנה, כי מקבלים את כל המצגות בסוף, אבל יש אנשים שעדיין כותבים. אז אני מראש מדלג על הטיפ הזה. הנה כמה המלצות שלדעתי יעזרו לכל אחד לקבל הכי הרבה שאפשר מהסדנה:
- תבואו מוכנים
לא צריך להביא איתכם שום דבר אבל אם תגיעו עם כמה שאלות ודוגמאות שרלוונטיות עבורכם, הלמידה שלכם תשתפר משמעותית. זה יהפוך את המידע מתאורתי למוחשי ויאפשר לכם להגיע למשרד יום אחרי ולפצח את הבעיות שחיכו לכם. - תהיו ספציפיים
אם אתם רוצים להתייעץ, שאלו שאלה קונקרטית. אתם לא חייבים לחשוף כל אלמנט סודי במוצר, אבל ככל שתרדו ליותר פרטים, תוכלו לקבל תשובה שמותאמת לצרכים שלכם הרבה יותר. - תייצרו רלוונטיות
הסדנה מאוד מקיפה ולא כל חלק בה רלוונטי לכולם באותה מידה. כדי להפיק את המקסימום מהסדנה שווה לעשות ניסוי מחשבתי עם עצמכם. נסו לראות איך בכל זאת הייתם יכולים להשתמש במידע שקיבלתם. אולי במוצר אחר, באזור אחר, עבור משתמשים אחרים. הניסוי הזה הרבה פעמים פותח את הראש ומגלים בעיות חדשות שלא חשבנו עליהן, רק שעכשיו גם יש לנו פיתרון עבורן.
אורן מעביר את הסדנאות באופן קבוע עם ליאב נדלר, איש UX ותיק ולמוד דשבורדים, שכבר כתב כאן מה הוא חושב על הרשאות במערכות מורכבות. יחד הם יעבירו גם את המחזור הבא של סדנת יסודות ה-UX למערכות מורכבות, שיפתח ב-4.6.18. הכיתה כבר כמעט מלאה אז מהרו להירשם.
זה כזה נכון… במיוחד סעיף 3 שמדבר על רלוונטיות. הרבה מרצים משתמשים במשך חודשים ואף שנים באותן מצגות ובעצם מדברים על נושאים "חדשניים" שכבר מזמן לא רלוונטיים. אין ספק שרלוונטיות היא אחד מהדברים החשובים ביותר להעברת סדנא שבסוף יעריכו אותה באמת