מדי שנתיים מפרסם איגוד השמישות העולמי UPA סקר שכר של העוסקים בתחום. רק 11 איש מישראל השתתפו בסקר, עם שכר חודשי ממוצע של כ-13,000 ש"ח. אני אחד מה-11, כלומר רק עשרה ישראלים השתתפו בסקר, חוץ ממני. אמנם, זה ה-UPA העולמי ולא הישראלי, והחברות בו עולה כסף, אבל רק עשרה?

בכל מקרה, יש בו כמה וכמה נתונים שמעניין לגלות.

עלייה בשכר הממוצע בישראל?

אם אפשר להסיק מ-11 משיבים ב-2009 ו-13 משיבים ב-2007 (כנראה שלא), השכר הממוצע לעוסקים בשמישות בישראל עלה מאז 2007 ביותר מ-50%, לסכום של כ-13,000 ש"ח. או שאולי במצב הכלכלי הנוכחי, רק המבוססים מבין העוסקים בשמישות מרשים לעצמם לשלם על חברות ב-UPA העולמי? קשה להגיד. מצד שני, מצרפת השתתפו רק 6 ומגרמניה 18, אז אולי מצבנו לא כל-כך גרוע.

במאמר שפורסם בגלובס, אגב, תג המחיר של "מומחה UI – טכנולוג ופסיכולוג" הוא 12,000-17,000 ש"ח.

שוויון בין גברים לנשים

בארה"ב יש שוויון בשכר בין גברים לנשים העוסקים בתחום, או שאם לדייק, הפער ביניהם הוא זניח סטטיסטית על-פי עורכי הסקר. די מרשים, בהתחשב בפער של 7.5%, לטובת הגברים, שהיה בשנת 2007. השכר של הגברים נשאר פחות או יותר במקום בשנתיים האחרונות, ושכר הנשים צמצם את הפער. נעים לראות.

תואר שני חשוב, אבל לא מוסיף שכר

ההבדל בין תואר ראשון לשני, מבחינת שכר, לא משמעותי. דוקטורט מוסיף בין 30%-40% לשכר, אם היתה לכם איזושהי התלבטות בעניין.

עליית השכר הגדולה היא באמצע הקריירה

העלייה הכי גדולה בשכר מתרחשת בין 15-5 שנות נסיון. שווה להישאר :-) כל שנה של ניסיון מוסיפה כ-$3,300 לשנה, אבל זה במדינות שמשלמים בהן פי 2 מאשר הממוצע שגלובס והסקר מציגים מהארץ. אפשר להעריך באופן גס, בהנחה שהיחס של 1:2 נשמר גם בעליות השכר, שכל שנת ניסיון עשוייה להוסיף לכם 500-600 ש"ח למשכורת החודשית.

מסלול ניהולי משתלם רק לבכירים

מנהל זוטר-בינוני ועובד בכיר משתכרים משכורת דומה, על-פי הסקר. כלומר, אם כבר להיות מנהל, אז לכוון גבוה למעלה. הסקר, אגב, מראה גם שאין צורך בדוקטורט כדי להיות מנהל.

לשבת בסן-פרנסיסקו על המים

לשבת בסן-פרנסיסקו על המים, Thomas Hawk

לשבת בסן פרנסיסקו על המים

אם אתם רוצים לעסוק בשמישות וגם לעשות הרבה כסף, רוצו לסן-פרנסיסקו  (הכי הרבה), ניו יורק, או אחת מערי החופים האחרות בארה"ב, מזרח או מערב. השכר שם משמעותית גבוה יותר מה-mid-west, כמו אילינוי או אוהיו. אם אתם נוסעים לסן פרנסיסקו, תעשו טובה, תביאו לי בביקור מולדת הראשון שלכם איזה שוקולד ג'יראדלי קטן.

שימוש בטכניקות: תבדקו רחוק, תרגישו קרוב

הסקר בדק גם את השימוש בטכניקות מקצועיות שונות, כמו פרסונות, הערכה באמצעות יוריסטיקות וכן הלאה. השימוש ברוב הטכניקות לא השתנה משמעותית, למעט אולי פרסונות שקרנן ירדה מעט, ב-5%.

בדיקות שמישות לא-פורמאליות עדיין מובילות (68%) על בדיקות שמישות במעבדה (54%), אבל זו ירידה של 9% ללא-פורמאליות לעומת 2007. קטגוריה חדשה שנוספה היא בדיקות שמישות מרוחקות ללא השגחה (unmoderated remote testing) עם 18%. אלה בדיקות מרחוק שבהן אין למנהל הניסוי קשר ישיר עם המשתתפים בו, והן בדרך-כלל בנויות ממשימות ומשאלון. אפשר לקרוא כאן עוד.

מה דעתכם?

מה אתם חושבים על הסקר הזה? מה אתם יודעים על השכר בתחום השמישות בארץ?

תכתבו, אני בטוח שעוד אנשים יתעניינו לשמוע.